Concertgebouw Young Talent Award voor NVJK

Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor (NVJK) ontvangt de Young Talent Award van het Concertgebouw. Dat is zondag in de tv-uitzending van Podium Klassiek op NPO 2 bekendgemaakt. Het koor krijgt de prijs vanwege de geweldige bijdrage die het sinds vele jaren levert aan het opleiden van jong vocaal talent.

‘Elk optreden van dit koor bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit. Het is een onmisbare kweekvijver van vocaal talent in Nederland, ‘ aldus Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw.

Wilma ten Wolde, artistiek leider van het koor zegt dat de prijs ‘een prachtige stimulans is om nog vele jaren vocaal talent tot bloei te brengen’ en  ‘een prachtig compliment is voor al deze jonge vrouwen.’

Bij eerdere edities werd de onderscheiding toegekend aan individuele musici. Eerdere winnaars waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011), violiste Noa Wildschut (2013), sopraan Laetitia Gerards (2014), blokfluitiste Lucie Horsch (2015), pianist Aidan Mikdad (2017), pianist Nikola Meeuwsen (2019) en zangeres Nai Barghouti (2021). Het koor krijgt de prijs op 18 april uitgereikt tijdens een galadiner in Het Concertgebouw in Amsterdam.