Lin de Jongdocent, sol-fa docent Nationaal Jongenskoor en Solistenklas

    Mezzo-sopraan Lin de Jong zingt al haar hele leven dat het een lieve lust is. Zij heeft ruim 30 ervaring op het concertpodium, vooral als koor- en ensemblezanger. Zo heeft zij o.a. gezongen in projecten met Concerto Barocco, Cappella Neerlandica, Consensus Vocalis, het GOK, het Bach Ensemble Amsterdam en vrouwenkamerkoor Hera. Het liefst zingt Lin oude muziek en werkt zij mee aan producties waarin samenwerking met andere disciplines niet wordt geschuwd.

    In 2013 rondde zij haar bachelor klassiek zang af aan het conservatorium van ArtEZ te Zwolle met een multidisciplinair muziektheaterstuk. Tijdens de master ‘Music Education According To The Kodaly Concept’ aan het conservatorium te Den Haag heeft Lin zich mogen verdiepen in het op speelse wijze verwerven van muzikale geletterdheid. Ook kreeg zij tijdens de master de gelegenheid om de keuzemodule ‘Franco-Flemish Polyphony From Authentic Sources’ te volgen.
    Lin heeft een lange loopbaan in het onderwijs en zij doceert sinds 2005 handschriftontwikkeling, kunsteducatie en muziek op de pabo van Hogeschool Windesheim te Zwolle, waar zij leiding geeft aan het pabokoor.