Panda van Proosdijbewegingscoach, staging en choireography

  Panda van Proosdij heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Daarbij heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New York, Wiesbaden en Azzano (Italië).

  Panda regisseert en choreografeert theaterstukken en is de bedenker van ‘choireography’: staging en beweging voor koren. In 2014 mocht ze een award  voor “Beste Regie” en in 2016 een award voor “Beste Choreografie” in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam.

  Tevens was ze dansdocent, choreograaf en regisseur bij Codarts voor diverse producties en showcases (‘A New Brain’, ‘A Nightmare Before Christmas’, ‘The Wild Party’, ‘High Potentials’, ‘Eend/Dood/Tulp’, ‘Company’) en choreografe voor o.a. ‘Adele’ met Paul Groot en Sanne Wallis de Vries en ‘Het Grote Geluk’ van het M-Lab.

  Panda heeft de filosofie “Voice & Physique” ontwikkeld. Deze filosofie gaat over het ondersteunen van de stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en een manier om beweging te laten bijdragen aan de kwaliteit van zingen. In april 2014 is haar boek “Voice & Physique” gepubliceerd.

  Ze geeft masterclasses en workshops “Voice & Physique” aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Ook begeleidt ze als bewegingscoach en regisseur vanuit haar methode sinds 2006 regelmatig het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde.

  Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel (DK) is ze in 2014 wereldkampioen geworden met een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga). Dit jaar maakte ze wederom de choireography voor het Aarhus Pigekor en won met hen de Silver Rose Bowl bij “Let the People Sing” festival in München.

  Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals van o.a. Europa Cantat (Mainz 2006, Utrecht 2009, Turijn 2012, Bonn 2008 +2010, Pärnu/Estland 2011, Bergen 2014, Pécs/Hongarije 2015) AMJ (Wolfenbüttel 2007), 48th Festival Internacional de Cant Coral (Barcelona 2013), Choralies (Vaison La Romaine 2016).