Wilma ten Woldedirigent nationaal kinderkoor, nationaal vrouwen jeugdkoor, nationaal gemengd jeugdkoor

    Wilma ten Wolde is directeur van Vocaal Talent Nederland en artistiek leider van het Nationaal Kinderkoor, het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Gemengd Jeugdkoor.
    Ze bereidde meer dan 70 verschillende producties voor met de Nationale Koren voor orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Berliner Philharmoniker voor dirigenten als Iván Fischer, Mariss Jansons, Sir Simon Rattle, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt en Jordi Savall.
    In 2019 werd Wilma ten Wolde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdienste voor de ontwikkeling van klassieke zang voor kinderen, jeugd en jongeren in Nederland. Onder haar leiding hebben de Nationale Koren zich ontwikkeld tot een nationaal instituut, dat op het gebied van koorscholing en muzikale prestaties tot de wereldtop behoort.
    Ze geeft masterclasses in Zweden, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Hongarije. Ze werkt intensief samen met de Deense professor Inge Marstal over de ontwikkeling van het muzikaal gehoor bij kinderen. Ten Wolde was docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op de vakgebieden solfège en ensemble-zang.