Irene Verburgvocal coach, dirigent nationaal jongenskoor en solistenklas

    Irene Verburg studeerde Hoofdvak Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium (Master diploma). Ze won de talentenbeurs van het Nederlands ministerie van OC&W, waarmee ze haar studie voortzette in New York. Ze ontving daarnaast het prestigieuze Bayreuth-stipendium van het Wagnergenootschap. Sinds een aantal jaar heeft ze een intensieve samenwerking met ademspecialiste, Anna Sims. Als sopraan treedt ze veel op in liedrecitals, oratoria en opera.

    Irene Verburg is een veelgevraagde vocal coach bij koren. Haar aandacht gaat uit naar ademtechniek als belangrijkste ondersteuning en expressiemiddel in het zingen. Zij verleent als vaste vocal coach bij Vocaal Talent Nederland haar medewerking aan concertproducties onder leiding van Markus Stenz, Jaap van Zweden, Vladimir Jurowski en Sir Simon Rattle.

    Door haar binding met het Nationaal Kinderkoor, waar zij zelf ook als kind begon met zingen; heeft zij zich in het bijzonder gespecialiseerd in de ontwikkeling van jonge stemmen. Irene is dirigent van het Nationaal Jongenskoor. Daarnaast is ze als zangpedagoog verbonden aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium.