Marjolein Verburgdocent

    Marjolein Verburg (mezzo-sopraan) groeide op in een muzikaal gezin en begon op jonge leeftijd met zingen. Zij zong in verschillende koren, waaronder het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor. Marjolein is lid van het succesvolle a cappella ensemble Wishful Singing.

    Als lid van het World Youth Choir maakte Marjolein tournees door Europa, Zuid-Afrika en China onder leiding van dirigenten als Peter Dijkstra en Hak Won Yoon. Marjolein studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Marjolein zingt op projectbasis in verschillende ensembles en specialiseert zich in het uitvoeren van moderne werken van onder andere Berio, Crumb en Reich. Zo zong zij in augustus 2013 als solist in het stuk “Music for 18 Musicians” van Steve Reich op het bekende Nederlandse festival Lowlands, in aanwezigheid van de componist zelf.

    Marjolein is docent in de lesplaats Amsterdam van Vocaal Talent Nederland en geeft les op verschillende basisscholen via Wishful Music Education.